iranmatikanlogo android
  /  English   /  
logo
  • بند - الف - بخشودگی جرایم :
    • بند - 3 - مودیان مالیاتی که بدهی خود را ( اعم از مالیات ، عوارض ) تا پایان آبان ماه پرداخت نمایند حداکثر تا شصت و پنج درصد (65%) جرایم و مالیات اضافی آن ها قابل بخشودگی خواهد بود .
    • بند - 7 - در صورت عدم پرداخت مالیات و عوارض ظرف مهلت تعیین شده در قانون صدرالذکر ، مقررات موضوع تبصره (3) ماده (6) قانون موسوم به تجمیع عوارض مبنی بر غیر قابل بخشوده بودن جرایم و همچنین مقررات مالیات های مستقیم موضوع قانون بودجه سنواتی سال های 1377-1381 لازم الاتباع خواهد بود .
    • بند - 4 - اختیار بخشودگی جرایم و مالیات اضافی مازاد بر نصاب های تعیین شده در بند های (2 و 3) در کلیه استان ها به استثنای استان تهران به معاونت مالیات بر ارزش افزوده و در شهر و استان تهران حسب مورد به روسای امور مالیاتی شهر و استان تهران تفویض میگردد . در مواردی که بخشودگی جرایم خارج از اختیارات تفویضی میباشد و بنا به دلایل ابرازی متقن مبنی بر خارج از اختیار بودن عدم انجام تکالیف مقرر ، با در نظر گرفتن سوابق مالیاتی و خوش حسابی ، مودی واجد شرایط مساعدت تشخیص داده میشود ، ضمن اعلام دلایل توجیهی و ارسال پیشنهاد صریح و مشخص مراتب جهت بررسی و اتخاذ تصمیم به مراجع مزبور منعکس گردد .
    • بند - 1 - مودیان مالیاتی که بدهی خود را ( اعم از مالیات و عوارض ) حداکثر تا پایان تیر ماه سال جاری پرداخت نمایند ، تا صد درصد (100%) جرایم و مالیات اضافی آن ها قابل بخشودگی خواهد بود . بدیهی است مودیانی که قبل از تاریخ مذکور اقدام به پرداخت بدهی خود نموده باشند مشمول بخشودگی مقرر در این بند خواهند بود .
    • بند - 5 - اتخاذ تصمیم راجع به بخشودگی جرایم و مالیات اضافی مذکور منوط به درخواست کتبی مودیان مالیاتی خواهد بود ، لذا به منظور اتخاذ رویه واحد مقتضی است که ادارات امور مالیاتی از فرم های نمونه (2) و (3) پیوست برای بخشودگی جرایم و مالیات اضافی استفاده نمایند .
    • بند - 2 - مودیان مالیاتی که بدهی خود را ( اعم از مالیات و عوارض ) تا پایان شهریور ماه پرداخت نمایند حداکثر تا هشتاد درصد (80%) جرایم و مالیات اضافی آن ها قابل بخشودگی خواهد بود .
    • بند - 6 - جرایم و مالیات اضافی این قانون که تاکنون به حیطه وصول درآمده ، قابل بخشودگی و استرداد نخواهد بود .
  • بند - ب - تقسیط بدهی : با توجه به اینکه طبق بند (40) قانون بودجه سال 1391 آخرین فرصت پرداخت بدهی ( مالیات و عوارض ) مودی تا پایان آبان ماه سال جاری تعیین گردیده ، بنابراین تقسیط بدهی تا پایان موعد تعیین شده بلامانع خواهد بود . بدیهی است زمان تسویه نهایی مودی ، ملاک تعلق میزان بخشودگی جرایم مربوط در ارتباط با اجزاء (1)،(2) ،(3) بند ( الف ) خواهد بود .
  • بند - ج - اقدامات ادارات کل :
    • بند - 2 - ادرات کل امور مالیاتی موظفند پرونده مودیانی که تاکنون مالیات و عوارض آن ها قطعی نشده را در اولویت قرار داده و ترتیبی اتخاذ نمایند تا قبل از انقضای مهلت مزبور نسبت به قطعیت بدهی اینگونه مودیان اقدام نموده و مالیات و عوارض آنان را با توجه به تسهیلات ایجاد شده وصول نمایند .
    • بند - 3 - چنانچه پرونده مودیان در شورای عالی مالیاتی و یا هیات های حل اختلاف مالیاتی مطرح و در دست رسیدگی باشد . لازم است مراجع یاد شده به منظور ایجاد بستر مناسب برای استفاده مودیان از تسهیلات مقرر ، در راستای تعیین تکلیف پرونده و قطعیت مالیات تسریع نمایند .
    • بند - 4 - ادارات کل امور مالیاتی موظفند در پایان مهلت های تعیین شده ( موضوع اجزاء (1)،(2)، (3) بند ( الف )) گزارش عملکرد خود را به شرح فرم شماره (4) پیوست تکمیل و به دفتر نظارت بر امور اجرایی مالیات بر ارزش افزوده ارسال نمایند . مدیران کل مجاز هستند قسمتی از اختیارات فوق الذکر را به معاونین ، روسای امور مالیاتی و روسای ادارات مالیاتی شهرستان ها تفویض نمایند . دادستانی انتظامی مالیاتی مسئول حسن اجرای این دستورالعمل میباشد .
    • بند - 1 - ادارات کل امور مالیاتی موظفند به منظور مختومه کردن پرونده های مالیاتی یاد شده با کلیه مودیانی که مالیات و عوارض آن ها قطعی یا در مراحل دادرسی مالیاتی قرار دارد و مالیات و عوارض آن ها پرداخت نشده است و همچنین مودیانی که صرفا بابت جرایم و مالیات اضافی ، بدهی دارند به شرح فرم شماره (1) پیوست ، مکاتبه و مقررات موضوع قانون بودجه را به منظور بهره مندی از تسهیلات منظور شده در قانون و تعیین تکلیف بدهی قطعی شده مودیان یادآوری نمایند .